Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Зміни щодо проведення тендерів у Prozorro!

Постачальники, не пропустіть чергові зміни в роботі з тендерами Prozorro! Тепер шукаємо Постанову КМУ №382. Її повний текст за  посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/382-2024-%D0%BF#n2 , або в Постанові №1178 з останніми змінами. 

Коротко про головне: багато роз'яснень та уточнень для замовників, про внесення змін до оголошення про проведення закупівлі, повернення торгів з публікацією англійською мовою тощо.  

Звертаємо увагу постачальників, що змінено мінімальний строк на подання пропозиції в тендерах з виконання робіт. Відтепер він має становити не менше ніж 14 календарних днів. Це суттєве покращення для будівельних та ремонтних учасників, адже дуже складно було підготувати повний пакет документів за 7 днів.  

Так, Постановою передбачений мінімальний строк в 14 днів, але замовник може зазначати і більше: 15, 18, 22. На майданчику встановлені лише мінімальні строки відповідно до вимог законодавства. Для закупівель товарів та послуг жодних змін в строках не відбулося. Мінімум 7 календарних днів на подання пропозиції. Як подати пропозицію на тендер та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/.  

Цікавою зміною стало доповнення, що тендерна документація замовників не повинна містити вимог, що обмежують нижню межу ціни пропозиції учасника тендеру. Відтепер замовники не можуть встановлювати меж на цінові пропозиції постачальників. Тільки власне постачальники визначають свої верхні та нижні межі цінових пропозицій. Якщо вони пропонують аномально низькі ціни, то є можливість їх пояснити, надавши відповідне обґрунтування. 

Також зазнав змін блок “питання та вимоги” на етапі подання пропозицій. Про їх трансформацію у звернення докладно розкажемо у наступній тематичній публікації. Нагадуємо, що навчатися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/.

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин!

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__