Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Закупівлі генераторів у Прозорро

Закупівлі генераторів знову вийшли на перший план. Лікарні, заклади освіти, державні органи мають працювати, незважаючи на перебої з постачанням електроенергії. Існує декілька способів придбати генератори: провести відкриті торги, спрощену закупівлю, укласти прямий договір без використання електронної системи або скористатися Прозорро Маркетом. Вибір за замовником і залежить він від нагальності потреби, бюджету закупівлі та деяких інших факторів.

Сьогодні аналізуємо ситуацію з генераторами, які закуповуються через Prozorro Market. Нагадаємо, що такий спосіб потребує конкретно визначеного пакету документів від постачальника для проходження кваліфікаційного відбору, а потім в найкоротші терміни відбувається оголошення запиту, визначення переможця та укладання договору. Як пройти кваліфікацію в Prozorro Market та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/market.

Станом на 01.06.2024 року через електронний каталог було оголошено майже 300 запитів на генератори з очікуваною вартістю понад 80 млн грн. Вражаюча сума, та, на жаль, 100 з них з бюджетом в 40 млн грн не були успішними, або ще знаходяться на етапі подання пропозицій. Тому можна констатувати, що 200 закупівель генераторів вартістю у 40 млрд грн було проведено через Prozorro Market. 

Найактивнішими замовниками, що скористались е-каталогом стали представники Київської області (31 закупівля), Полтавської (22), Дніпропетровської (15) та Львівської областей (15). Вони закупили генераторів на загальну вартість у понад 18 мільйонів гривень.  

Що потрібно врахувати, продаючи генератори? Постачальникам генераторів, котрі планують працювати в Прозорро Маркеті, потрібно так само, як і для інших видів закупівель, потурбуватися про відповідність вимогам локалізації виробництва. Вони входять в перелік товарів, що підпадають під обов’язковість подання в пакеті документів на кваліфікацію розрахунку локалізації. Показник на 2024 рік - мінімум 20% складових та комплектуючих повинні бути вітчизняного походження.  

Конкуренція в електронному каталозі не перевищує 5 учасників на один запит щодо генераторів, а отже у постачальників є високі шанси на перемогу. Лідерами серед переможців стали ТОВ "Енерджі Буд Компані" (м. Київ, виграли торгів на суму у понад 4 млн грн), ТОВ "Маст Компані" (м. Луцьк, понад 3,6 млн грн), ФОП Вознюк (Львівська обл., 3,4 млн грн), ТОВ "Дізель трейд" (м. Київ, майже 2,9 млн грн) та ТОВ "Трастон" (м. Київ, 2,6 млн грн).  

І наостанок - які види генераторів можна продати через е-каталог? 5 різних типів генераторів наявні в переліку: бензинові, газові, дизельні та комбіновані, з потужністю від 0,65 кВт до 200 кВт. Тобто через Prozorro Market можна продати як невеликі генератори для локальних потреб, так і ті, що можуть живити цілу будівлю. Найбільше придбали бензинових генераторів потужністю до 10 кВт. Такі генератори купували переважно для закладів освіти, комунальних підприємств, міських рад, ОСББ, для облаштування укриттів тощо. 

Нагадаємо, що навчитися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/Тут же на сайті можна замовити аналітику за іншими цікавими для вас групами товарів, потрібно лише залишити заявку.

Аналітика щодо закупівлі генераторів отримана з ресурсу https://bi.prozorro.org/ 04.06.2024. 

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин! 

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__