Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Яких обертів набрали тендери 2024

Цікаво знати, на якій швидкості рухається потяг Prozorro2024? Скільки тендерів вже оголошено і проведено? Які найпопулярніші категорії товарів лідирують у новому тендерному році? Про все це далі в нашій рубриці “Аналітика тендерів”. Запевняю, що результати вас здивують.  

Початок року завжди починається з проведення річних тендерів, тож постачальники, не зволікайте, а готуйте свої пропозиції. Як подати пропозицію на тендер та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/

Замовники вже оголосили понад 400 тис. закупівель, очікуваною вартістю майже 170 млрд грн. З них понад 50 тис. конкурентних процедур з бюджетом більше 100 млрд грн, що відбуваються в системі Prozorro. Вражаючі цифри за такий короткий період! 

Найбільше закупівель отримала категорія товарів "Продукти харчування" - 61 тис. (15% від загальної кількості), наступна - "Послуги інформаційних технологій" - 34 тис. (8%), третя - "Паливо" - 31 тис. закупівель (8%). Цілком передбачувано, що дані категорії товарів та послуг мають свою сезонність, пік якої припадає якраз на початок року.  

В конкурентних процедурах ситуація наступна: понад 14 тис. закупівель, а це більше чверті оголошених тендерів, були через Prozorro Market. До речі, найближчим часом всі закупівлі в електронній системі за категорією товарів “Продукти харчування” перейдуть в електронний каталог, як і було заявлено в минулому році. Тож, постачальники, що лише планують долучитися до Prozorro Market, час вам активізуватися в проходженні кваліфікації до електронного каталогу.  

Рівень конкуренції на початку року становить 2,4 учасники на один тендер, що практично відповідає довоєнному рівню. Передбачувано, що найбільше закупівель провели замовники Київської області (понад 51 тис.), друге місце посіла Дніпропетровська область (27 тис.), третє - Львівська (26 тис.). Далі Вінницька область (24 тис.), а от, наприклад, Одеська область зайняла лише 7 сходинку рейтингу (19 тис.), за нею Івано-Франківська область (18 тис.). 

Звертаємо увагу на ще один важливий показник: кількість закупівель, на які не було подано жодної пропозиції, або всі вони були відхилені замовниками. З початку 2024 року було понад 6 тис. таких тендерів. Причини, за якими постачальники не подали пропозицій на такі тендери, можуть бути абсолютно різні: неправильно визначена очікувана вартість, незрозумілі вимоги в тендерній документації, короткі строки для підготовки документів і подання пропозицій тощо.  

Аби своєчасно комунікувати із замовником, розбиратися в його вимогах та готувати якісний пакет документів, пропонуємо постачальникам відеокурс. Навчайтеся тендерному мистецтву зручно і доступно наhttps://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/. 

Наостанок, актуальні тендери, на які ще є можливість подати пропозиції: понад 10 тис. тендерів очікуваною вартістю майже 22 млрд грн. Здивовані? Тож, не зволікайте з поданням пропозицій і перемагайте на закупівельному фронті! 

Аналітика отримана з ресурсу https://bi.prozorro.org/ станом на 12.02.2024 р.

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин!

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__