Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Спрощені закупівлі для Замовників – семінар від експертів Української універсальної біржі та Академії «Радник»

Що таке спрощена закупівля? Хто відповідальний за її проведення? Чи потрібно оприлюднювати тендерну документацію для спрощеної закупівлі? Які строки потрібно витримувати під час її проведення? 

Відповіді на усі ці запитання та навіть додаткові, які виникали у Замовників, отримали учасники навчального онлайн семінару від експертів Української універсальної біржі та Академії "Радник", який відбувся 25 травня.

«Ми постійно проводимо навчальні семінари для Постачальників, а от із Замовниками раніше не працювали. Останнім часом усе частіше почали від них отримувати запити із пропозицією провести навчання і для них. Адже у ході роботи виникає багато запитань. Особливо після змін у законодавстві «Про публічні закупівлі». Тому ми об’єдналися із партнерами, з якими уже давно працюємо і які є кращими на ринку навчання у сфері публічних закупівель, академією журналу «Радник»,  та провели перший онлайн семінар. Тему обрали найактуальнішу нині. Адже спрощені закупівлі – це нове у законодавстві, а от застосовують майже усі Замовники», - розповідає  керівник регіональної мережі проекту ProZorro Української універсальної біржі Наталія Шокодько.

Заступник головного редактора журналу «Раднику сфері публічних закупівель» Анастасія Маляренко нагадала, що спрощені закупівлі схожі на допорогові, але обмежені нормами і строками. Під цю категорію підпадають товари та послуги вартістю від 50 тисяч до 200 тисяч грн, а роботи від 50 тисяч до  1,5 млн грн. Плануванням та безпосереднім проведенням таких закупівель, як і формуванням річного плану закупівель в ЕЗС займається уповноважена особа. Тендерну документацію для спрощених закупівель оприлюднювати не потрібно. Проте якщо Замовник бажає отримати якісний товар чи послугу, повинен все ж прописати мінімальні вимоги.

Серед іншого спікери наголошували, чому укладати договір потрібно у термін не раніше 10 та не пізніше 20 календарних днів, у яких випадках можна подовжити термін строку розгляду пропозиції учасника до 20 робочих днів, за яких умов відміняється спрощена закупівля у ручному та автоматичному режимах та яка відповідальність за порушення під час проведення спрощених закупівель.

«Ми побачили зацікавленість Замовників, адже на цей перший семінар завітало понад 200 учасників із усіх куточків України. Тим паче, що зручний формат онлайн спілкування дозволив навчатися прямо у робочих кабінетах, не витрачаючи часу та коштів на поїздки. Тож  будемо і надалі планувати подібні семінари. Для роботи ж у системі публічних закупівель Прозорро нашим учасникам пропонуємо скористатися майданчиком Української універсальної біржі», - підсумувала Наталія Шокодько.

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__