Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Після 7 листопада ЕЦП припиняє свою дію, для накладання підпису в електронній системі використовується КЕП

До уваги користувачів майданчика Української універсальної біржі.

7 листопада 2020 року закінчується перехідний період на нові електронні підписи відповідно до Закону «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 № 2155-VIII. Тож, відповідно, закінчується і період дії усіх ЕЦП.

Від 7 листопада на усі документи та дані, які подаються Замовником у електронній системі, потрібно буде накладати кваліфікований електронний підпис. КЕП – це удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Він призначений для використання в ситуаціях, які потребують підвищеного захисту. Адже головна його відмінність від удосконаленого електронного підпису — це зберігання на захищеному носії (токені).

«На токені зберігається ключова інформація щодо власника електронного підпису та ключів. Це – USB-пристрій, зовні схожий на флешку, що має унікальний інвентарний номер. Головна відмінність від збереження ключа на звичайній флешці - це те, що при ідентифікації зчитується не лише сам файл, а й параметри носія, на якому він зберігається.

Такий ключ не можливо скопіювати на інший пристрій. Він ніколи не залишає носій. Таким чином, ключ існує в єдиному екземплярі. Токен захищений паролем доступу, з обмеженням на кількість спроб підбору пароля: 7 разів і після цього він блокується»,– коментує керівник напрямку Прозорро.Закупівлі Української універсальної біржі Наталія Шокодько.

Хто ще не оформив КЕП, у нас на майданчику знайде перелік акредитованих центрів сертифікації ключів, де можна це зробити. 

Тож звертаємо увагу, що державним замовникам, у кого ще немає КЕП, треба поспішати з оформленням.

Постачальників же до 1 січня 2021 року Закон не зобов’язує мати токени. КЕП можна зберігати на звичайних системних носіях. Замовники не зобов'язані згідно із Законом "Про електронні довірчі послуги" чи Законом "Про публічні закупівлі" вимагати від учасників підписати пропозицію саме КЕП на токені, а не КЕП на іншому носії.

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__