Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Переваги роботи у Прозорро Маркет на майданчику УУБ

Прозорро Маркет – це електронний каталог для державних замовників. Для постачальників – нова можливість розширити свої ринки збуту. А від березня – і обов’язковий ринок продажу держзамовникам найбільш актуальних продуктів харчування (овочів, фруктів, м’яса, молочної продукції тощо), відповідно до Постанови Кабміну № 131 від 9 лютого 2024 року. Адже раніше Кабмін уже приймав подібні рішення про обов’язковість закупівель великого переліку медичних товарів у Prozorro Market. І за висновками експертів, це дало економічний ефект. Тож перелік товарів, які можна придбати держзамовникам, відповідно, постачальникам продати лише на Прозорро Маркеті, розширюється. 

Логічно, що і кількість учасників торгів у Маркеті щомісяця зростає. Тут уже працюють до 7 тисяч замовників та до 4 тисяч постачальників. Конкуренція на закупівлях в середньому становить 3-4 учасники. 

Серед найпопулярніших категорій, тобто, де найбільше оголошено закупівель, - медичне обладнання та фармацевтична продукція; продукти харчування, напої, тютюн та супутні товари; нафтопродукти, паливо, електроенергія; сільськогосподарська та фермерська продукція; офісна та комп’ютерна техніка, устаткування, обладнання тощо. 

Щодня сотні учасників публічних закупівель продають через Prozorro Market. Вони вже оцінили усі переваги роботи у цьому е-каталозі. Тільки за 5 місяців роботи 2024-го укладено до 50 тисяч договорів за проведені закупівлі за запитом пропозицій, загальна сума яких сягає понад 18,5 млрд грн. 

Закупівельникам зручно працювати у Прозорро Маркеті, тому що вони відразу обирають необхідні товари та оголошують запит пропозицій без попередньої підготовки тендерної документації. А це значна економія часу, сил та ресурсів. 

Постачальники також не готують довго і прискіпливо тендерну документацію на кожен запит пропозицій. У маркеті вони один раз проходять кваліфікацію і відразу можуть брати участь у запитах пропозицій. За відсутності у каталозі за певною категорією товарів, але які наявні в учасника, постачальники можуть розширити е-каталог, подавши свої товари. 

Стати Постачальником досить легко. Необхідно зробити лише кілька простих кроків: 

  1. Зайти у маркет на майданчик публічних закупівель УУБ.
  2. Натиснути кнопку «Зареєструватися» та заповнити поля.
  3. Пройти кваліфікацію, завантажити відповідні документи (процес не складний, проте адміністратор системи може розглядати до 10 днів заявку, тож рекомендуємо Постачальникам врахувати терміни).
  4. Після кваліфікації у вас з’явиться можливість брати участь у процедурі запиту пропозицій.

Із усіх питань участі у публічних закупівлях консультують менеджери майданчика Української універсальної біржі.

Розширюйте ринки збуту разом із  професіоналами.

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__