Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Оновлення заявок з локалізації 2024

До уваги всіх постачальників генераторів, насосів, автобусів, колісних транспортних засобів та інших категорій, що підпадають під порядок підтвердження ступеня локалізації вітчизняного виробництва! Відповідно до Постанови КМУ №597 від 24.05.2024 року потрібно оновити калькуляцію локалізації та додати додаткові документи. Тепер про ці зміни докладніше. До 28 червня 2024 року постачальникам із локалізованими товарами необхідно оновити їх у переліку, додавши документи, що передбачені вищевказаною Постановою КМУ. Якщо цього не зробити, то товари будуть виключені і не будуть брати участь у тендерах.

Що ж змінюється в переліку документів для подання на локалізацію? Окрім калькуляції собівартості товарів із зазначенням митної вартості імпортних компонентів та підтвердження щодо виробництва в Україні не менше одного з елементів, потрібно додати наступне:

- сертифікат відповідності системи управління якістю у виробництві вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 або ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT), або національних стандартів, якими їх замінено; 

- заповнену форму державного статистичного спостереження № 1П-НПП (річна) “Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції” за попередній звітний рік. 

Також в Постанові вказані випадки виключення товару із переліку локалізованих. Заявка може бути виключена навіть за наявності помилок. Отже дотримання всіх процедур, строків і повного пакету документів дозволить внести товар в перелік локалізованих. Нагадаємо, що перелік можна переглянути на сайті Прозорро https://prozorro.gov.ua/page/localisation. Як подати заявку на локалізацію та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/.

А тепер щодо технічної реалізації в Прозорро: постачальникам, що вже мають товари в переліку локалізованих, потрібно зробити нові заявки по тих самих товарах, але із новим пакетом документів. Адже внести зміни в старі заявки функціоналом не передбачено. Розрахунок ступеню локалізації виробництва відбувається автоматично, визначається самостійно виробником товару та підтверджується Уповноваженим органом за формулою.  

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.ua, аби не пропустити важливих новин!  

Запрошуємо навчитися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/.

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__