Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Оновлення в поданні скарги в АМКУ!

З метою подальшої електронізації процесу оскарження в Антимонопольний комітет, в системі Prozorro додали нові поля. Відтепер при формуванні скарги постачальник-скаржник має зазначити: заперечення, обґрунтування, докази

По суті, зміни стосуються лише формування електронного документу скарги. Все інше: і процес подачі скарги, і зазначення аргументації скаржником,- залишається без змін відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”. Звичайно, що на майданчику по кожній дії постачальника будуть супроводжувати відповідні підказки.  

Але ми хочемо звернути увагу на те, що підготовка скарги та її подання зараз, як ніколи вимагають від скаржника максимальної підготовки та уваги. Не можна ігнорувати зазначення обґрунтування або доказів при оскарженні. АДЖЕ в подальшому помилки, невідповідності або недотримання вимог при формуванні електронного документу скарги можуть стати підставою для її відхилення. А це втрата коштів, що сплачуються за подання скарги. Таке собі покарання гривнею. 

Запроваджена електронізація дозволить прискорити процес розгляду справ, адже відтепер вони будуть класифікуватися відповідно до ідентифікатора суті заперечення. Та сподіваємося, ці зміни сприятимуть формуванню сталої практики розгляду скарг в АМКУ. Як формувати електронний документ скарги, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/.  

Нагадаємо, що постачальник у відкритих торгах може оскаржити дії або бездіяльність замовника, захистити свої інтереси та права в Антимонопольному комітеті. На практиці найчастіше оскаржуються рішення замовника про обрання переможця торгів або дискримінаційні умови тендерної документації. Завдяки індивідуальному розгляду кожної скарги окремо, кожен із постачальників-скаржників має 100% шанси на задоволення своїх вимог. І не такий вже страшний той вовк АМКУ, як його малюють! 

Тож аби скарги були “задоволеними” враховуйте наші лайфхаки: чіткість та аргументованість обґрунтувань та доказів, конкретика та лаконічність документів. Не залишайте подання скарги на останню мить. Разом до перемог та успішної протидії порушенням! 

Нагадуємо, що навчатися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.ua, аби не пропустити важливих новин! 

 

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__