Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Оновлення функціоналу подання скарги в АМКУ

Продовжує оновлюватися функціонал подання скарги в АМКУ, що має прискорити та спростити процес заповнення електронних полів. Нагадаємо, що Постачальники мають декілька інструментів захисту своїх інтересів і прав при участі в тендерах: прямі вимоги до замовника через функціонал звернень на майданчику, захист у суді та найголовніший - оскарження неправомірних дій замовника до Антимонопольного комітету. 

Коротко про головне - для формування скарги потрібно коректно назвати скаргу та сформулювати підставу оскарження. Наприклад: неправомірне відхилення тендерної пропозиції ТОВ “...” в процедурі закупівлі відкриті торги UA-2024-... Далі обрати тип порушення з переліку: пов’язані з вимогами законодавства чи з процедурою “24 години”.  

Для полегшення справи на майданчику створені підказки. Як подати скаргу до АМКУ дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/.

Після цього необхідно заповнити головне поле з описом суті самої скарги: у чому саме полягає порушення, яким чином прийняте рішення (або дія, бездіяльність замовника) суперечить законодавству у сфері публічних закупівель, які фактичні обставини можуть це підтвердити. Також скаржнику потрібно обґрунтувати наявність оскарження порушених прав з приводу рішення, дії чи бездіяльності замовника. 

Після опису суті скарги потрібно обрати одну або декілька вимог із зазначеного на майданчику переліку: наприклад, зобов'язати замовника скасувати рішення, внести зміни до тендерної документації тощо. І далі описати обраний пункт конкретно до ситуації. 

І останнє - докази викладених обставин. Можуть бути зазначені в електронному полі, а можна завантажити документи. Після заповнення полів скарги формується рахунок з реквізитами для оплати, а також документ скарги в pdf-форматі. Увага! Призначення платежу в квитанції про оплату перевіряється автоматично до сформованого системою рахунку. Тому кожна буква та крапка повинні 100% відповідати рахунку.  

Будьте уважні і зосереджені при поданні та оплаті скарги. Не залишайте все на останню хвилину.  

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.ua, аби не пропустити важливих новин!  

Запрошуємо навчитися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/ 

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__