Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Обгрунтування проведення закупівель

Активно обговорюється реалізація в системі Prozorro окремого поля для зазначення обґрунтування проведення закупівлі. Як це впливає на участь у торгах та суспільний резонанс?  

Ми завжди акцентуємо увагу на прозорості проведення закупівель. Учасники, що дотримуються доброчесної конкуренції, слідують нашим рекомендаціям при підготовці тендерних пропозицій, мають 100-відсоткові шанси на перемогу. Як подати пропозицію на тендер, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/ 

Нагадаю, що відповідно до вимог постанов КМУ, які регулюють проведення закупівель в період воєнного часу, державні замовники повинні “пояснювати” підставу уникнення оголошення конкурентних процедур в сумах, що перевищують встановлені пороги: для товарів і послуг - 100 тис. грн, для поточних ремонтів - 200 тис. грн, для робіт - 1,5 млн. грн, - а також в інших закупівлях, що входять до вичерпного переліку підстав. 

Але багато поглядів направлені і на інші - конкурентні закупівлі. Тому для реалізації публічності обґрунтування закупівель система Prozorro додала окреме поле, що розміщене в розділі “Річний план” замовника. Варто зазначити, що дане поле є опціональним і присутнє в усіх закупівлях, проте не є обов'язковим до заповнення ні за законодавчими, ні за технічними вимогами.  

Незалежно від виду закупівлі та вартісних меж, замовник МОЖЕ внести інформацію про підставу проведення торгів або “прямої” закупівлі. Такий інструмент для учасників та громадськості, що бажають знати більше про причини проведення та обрання виду закупівель. Якщо замовник зазначить інформацію в полі “обґрунтування”, то учасники побачать причину виникнення його об'єктивної потреби. Така собі робота замовника на випередження.  

Тож оприлюднення обґрунтування у питаннях “Навіщо?” для постачальників, учасників ринку та громадскості переходить у канал комунікації через систему Prozorro. А ми і далі працюємо над покращенням роботи з тендерами.        

Нагадуємо, що навчатися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/.

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.ua, аби не пропустити важливих новин! 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__