Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Лист-відгук на підтвердження досвіду

 

Лист-відгук! Така вимога відлякує постачальників від участі у тендері, а інколи стає проблемою в розумінні потреб замовника. Як полегшити роботу з такими тендерами, в яких потрібно підтвердити свій попередній позитивний досвід, читайте далі. 

Відгук від попередніх контрагентів про відсутність позовів, про якість і своєчасність виконання робіт, послуг, постачання товарів не передбачений законодавством як обов’язкова вимога кваліфікації постачальника. Але колись давно, мабуть, ще з доісторичних часів паперових тендерів, у замовників повелося, що для підтвердження порядності постачальника потрібно запросити відгук про результати його попередніх робіт.

Будемо відвертими: жодної гарантії для замовника щодо успішності майбутнього договору та надійності постачальника такі відгуки не несуть. Та якими б формальними та поетичними творами не були ці відгуки, постачальники мають їх надавати на вимогу замовника. Оскаржувати цю вимогу - тільки гаяти час, простіше надати.

Тому наша перша порада - за результатами всіх виконаних договорів робіть листи відгуки від ваших контрагентів. Точно колись знадобляться.  

По-друге, не просіть і не змушуйте ваших партнерів напрягатися із вигадуванням тексту для листа. Підготуйте відгук самостійно, використовуючи стандартні формулювання про своєчасність і якість виконання договору, відсутність скарг та позовів. Не потрібно писати твір на дві сторінки. Достатньо одного-двох абзаців про те, які ви надійні і відповідальні партнери. В ідеалі - скористайтеся формулюванням із тендерної документації. 

По-третє, якщо берете відгук заздалегідь, не вказуйте дату, адже замовники можуть прописати, що відгук має бути не раніше дати оголошення тендеру. А за потреби потім її зазначите. Всі інші реквізити повинні відповідати вимогам тендерної документації та стандартам оформлення довідок. 

Тож, не такий страшний той лист-відгук, як його малюють. Тому сприймайте його як звичайний документ із пакету на подання пропозиції. Сподіваємося, що ця архаїчна вимога поступово залишить тендери, а постачальники на 100% будуть виконувати свої зобов’язання перед замовниками якісно і своєчасно. 

Нагадуємо, що навчатися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/cfb/

Як підготуватися до тендеру, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/.  

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.ua, аби не пропустити важливих новин! 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__