Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Довідка з НАЗК вже інтегрована в Prozorro

Нарешті втілена в реальність інтеграція системи Прозорро із реєстром корупційних правопорушень, аби державні замовники могли оперативно перевірити потрібну для визначення переможця інформацію.  

Нагадаю, що учасники-переможці відкритих торгів мають надавати підтвердження відсутності корупційних правопорушень керівника. Для юридичних осіб система зробить запит на керівника, що зазначений в ЄДР, а для підприємців – на них самих.  

Замовники мають відхиляти учасників, що перемогли у торгах та  з якими вони планують укласти договір про закупівлю, якщо ті фігурують в реєстрі корупціонерів. Отже, після визначення замовником переможця, система автоматично перевіряє наявність корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень і формує відповідний електронний документ. В документі, що називається «Відповідь на запит», відображаються дані особи, щодо якої формувався запит, та, власне, відповідь, чи є ця особа в реєстрі корупційних правопорушень. 

Однак, довідка формується виключно для тих осіб, які мають ідентифікаційний код. Це означає, що практично всі постачальники, що беруть участь у закупівлях, можуть отримати таку довідку. Постачальники, що відмовилися від отримання коду ІПН, отримують довідку з НАЗК тільки за запитом стандартної процедури. 

Завдяки інтеграції Прозорро і НАЗК, інформація щодо наявності чи відсутності даних в реєстрі стала відкритою та публічною. В такому разі, Замовник не повинен вимагати від постачальників довідку, що підтверджує відсутність підстав для відмови. У разі відсутності особи в реєстрі корупціонерів у сформованому системою документі буде зазначено, що за результатами пошуку не було знайдено інформації про корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. 

По інерції Замовники ще деякий час будуть вказувати довідку з реєстру корупціонерів у складі пропозиції постачальника. Тому важливо уважно читати вимоги тендерної документації щодо надання довідки з реєстру корупціонерів. В ідеалі, Замовники у своїй тендерній документації можуть зазначити, що вони самостійно перевірять довідку, що автоматично сформується системою. 

Як підготуватися до тендеру, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/ 

Навчайтеся тендерному мистецтву на https://tenderlife.com.ua/cfb/ 

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин!

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__