Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Чи можна подати пропозицію з вищою ціною,

ніж зазначив замовник 

У випадку заниження очікуваної вартості тендеру чи неправильного визначення ціни замовником, у постачальників виникає питання щодо подання пропозиції за вищою ціною - чи це можливо зробити? Відповідь: можливо, та треба знати про певні нюанси. Адже така опція є скоріше виключенням, аніж сталою практикою. Тепер докладніше про випадки подання пропозицій з вищими від очікуваної вартості цінами. 

По-перше, Постановою КМУ №1178 визначено, що замовник повинен зазначити у тендерній документації, чи приймає він до розгляду пропозиції з вищими від очікуваної вартості цінами. Тому, в першу чергу, постачальник має переконатися, що замовник дозволяє подавати пропозицію з вищою ціною. Ця інформація міститься  в тендерній документації в розділі “Методика оцінки тендерної пропозиції”. 

З точки зору технічної можливості постачальник може подати пропозицію з вищою ціною в будь-якому випадку. Та якщо замовник не передбачив такого прийняття, то він зобов’язаний буде відхилити пропозицію цього учасника. Як подати пропозицію на тендер з вищою ціною, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/

Увага! Аукціони не змінюють своєї процедури в залежності від вартості цінової пропозиції, зазначеної учасником. Тому, як і зазвичай, відбуваються в три раунди на пониження 

По-друге, користуватися опцією вищої ціни можуть не всі замовники: враховуючи вимоги Бюджетного кодексу України, тільки державні та комунальні підприємства. Бюджетним установам - заборонено.  

По-третє, окрім дозволу прийняття пропозиції з вищою ціною, замовник зазначає прийнятний відсоток такого перевищення. Тобто учасник має вкластися в зазначене обмеження. Постанова №1178 не має чітких норм щодо розрахунку відсотку перевищення ціни тендерної пропозиції та не передбачає підтвердження такої пропозиції учасником документально. 

Тож, чи може пропозиція постачальника бути більшою за очікувану вартість предмета закупівлі? Так може! Тільки у випадках, коли замовник передбачив таку можливість у своїй тендерній документації. Та не варто забувати, що переможцем аукціону стане учасник, котрий запропонує найнижчу ціну. Цей принцип редукціону є незмінним. 

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин!  

Запрошуємо навчитися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/ 

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__