Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик
Пошук закупівлі

Міністерство оборони - відкриті тендери в системі Прозорро

ЄДРПОУ : 00034022
Організація : МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ (Головне управління капітальних вкладень)
Адреса : Україна, -, -
Контактна особа:
Ім"я : -
E-mail : -
Телефон : -
Факс : -
Міністерство оборони України веде свою історію від моменту проголошення нашою країною незалежності 24 серпня 1991 р. Вже 3 січня 1992 р. військові частини, що в той час дислокувалися на території держави, добровільно присягнули на вірність народові України. Протягом 28 років ця інституція виконує функції захисту держави та розбудови Збройних Сил шляхом розвитку та реформування діючої української армії. Розташоване Міністерство оборони у Києві, за адресою просп. Повітрофлотський, 6. В кінці 2013 р. особовий склад Збройних Сил нараховував 165 500 осіб, з яких майже 121 000 становили військовослужбовці. У той час Міноборони активно укомплектовувало армію військовослужбовцями-контрактниками – їх на той час було 69%. Після анексії Криму та з початком війни на Донбасі тодішній Міністр оборони України Ігор Тенюх привів українські війська у повну бойову готовність та оголосив часткову мобілізацію населення – з 17 березня 2014 р. армія нашої держави працює в умовах, визначених як особливий період. Сьогодні керівник Міністерства оборони України та його заступники разом з Верховним головнокомандувачем Збройних Сил, функції якого виконує діючий Президент України, начальником Генштабу, командувачами сухопутних, повітряних, військово-морських ЗСУ та командувачем Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України формують керівний апарат сучасної української армії. У 2014 р. для участі у бойових діях на Сході України Міністерство оборони разом зі Службою безпеки України створило об’єднаний штаб, який очолив командувач Антитерористичного центру. Від початку проведення АТО у Збройних Силах було створено 15 нових бригад, 1 полк та 5 бойових батальйонів, а також 1 бригаду, 6 полків і 11 спеціальних батальйонів технічного та тилового забезпечення. За останні роки Міністерство оборони України суттєво збільшило наявний авіаційний парк та відновило роботу зенітно-ракетних військ, за шість хвиль мобілізації до лав Збройних Сил було призвано більше 200 тис. військовослужбовців. Спільно з арміями Литви та Польщі створено окремий інтернаціональний загін, в якому армійці проходять підготовку за сучасними стандартами НАТО. Розташована головна будівля Міністерства оборони України за адресою: м. Київ-168, Повітрофлотський проспект, буд. 6. Звернутися з усіма питаннями сюди також можна за телефоном (044) 226-20-15.

Відкриті торги Міністерства оборони на електронних майданчиках Прозорро

Сьогодні уряд приділяє багато уваги грошовому і матеріально-технічному забезпеченню армії. Військова служба в Україні нарешті стала престижною, а видатки на розвиток Збройних сил збільшується з кожним роком. Наприклад, у 2019 р. на потреби армії з бюджету було виділено 200 млн. грн., при чому значна частина цих коштів спрямована на закупівлі – на сайті Міністерства оборони mil.gov.ua можна знайти детальні звіти про заплановані тендери. Наряду з іншими державними підприємствами та установами, товари і послуги для потреб армії Міноборони замовляє виключно через електронну систему Прозорро. В минулому закупівлі Міністерства оборони у простих громадян нерозривно асоціювалися з корупцією та тіньовими домовленостями. Змінити ситуацію вдалося завдяки докорінному реформуванню всієї системи державних закупівель. Після ухвалення закону «Про публічні закупівлі», кожен без винятку тендер Міністерства оборони України з 2016 р. проводиться чесно та відкрито – переконатися у цьому не важко, адже доступ до електронних торгів мають не тільки контролюючі органи, а й громадські організації та пересічні громадяни. Все, що для цього потрібно – зареєструватися на електронному майданчику tender.uub.com.ua та ввести в рядок пошуку назву, код ЄДРПОУ Міністерства оборони України, тип замовлених товарів/послуг, бюджет або дату проведення торгів.

Взяти участь у державних закупівлях Міністерства оборони на сайті «Української універсальної біржі»

Для того, щоб взяти участь у відкритих тендерах Міноборони, постачальнику необхідно зареєструватися на електронному майданчику «Української універсальної біржі» - офіційній онлайн-платформі, що має акредитацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства та від самого початку успішно співпрацює з системою публічних закупівель ProZorro. Тендери Міністерства оборони України досить специфічні і, як правило, коштують десятки, а то й сотні мільйонів гривень, тож за перемогу у торгах даного замовника нерідко точиться запекла боротьба. Для прикладу це може бути:
  • обладнання для їдалень (м’ясорубки, кухонні комбайни, холодильники, електроплитки);
  • спеціальні конструкції або їх частини для мобільних модулів різного призначення (наприклад, санітарно-гігієнічних);
  • придбання бензину та паливно-мастильних матеріалів;
  • замовлення на пошиття армійської форми;
  • закупка авіаційного гасу;
  • закупівля запчастин до військової техніки;
  • придбання засобів гігієни (туалетне мило);
  • організація харчування тварин, що несуть службу у лавах Збройних Сил.
Вартість закупівель Міністерства оборони може складати від 6 до 767 млн. грн. (наприклад, у випадку з придбанням нафти), тож чесна перемога у подібному тендері однозначно виведе ваш бізнес на новий рівень.

Як виграти публічний тендер Міністерства оборони України – поради фахівців УУБ

Потенційним постачальникам варто знати, що закупівлі Міноборони відбуваються за особливою процедурою, регламентованою у тому числі ЗУ «Про особливості закупівель товарів, послуг або робіт для потреб оборони». Переговорні процедури для потреб оборони мають особливий статус – по своїй суті вони більше нагадують відкриті торги з елементами звичайної переговорної процедури. На електронному майданчику tender.uub.com.ua швидко відшукати переговорні процедури закупівель для потреб оборони можна за кодом ЄДРПОУ Міністерства оборони України - 00034022, бюджетом тендеру, датою проведення торгів, регіоном, категорією товарів чи послуг, статусом або номером закупівлі. Дана переговорна процедура має кілька ключових особливостей:
  • у разі виявлення помилок і неточностей переможець може внести правки в надані документи вже після завершення аукціону;
  • при потребі постачальник надає замовнику зразки своєї продукції – робиться це на етапі подання пропозицій;
  • після завершення аукціону переможця Міністерство оборони України запрошує на переговори – якщо подана пропозиція відповідає всім вимогам, сторони підписують договір.
У разі виникнення запитань ви можете звернутися до операторів нашого контакт-центру. Також на сайті «Української універсальної біржі» є багато навчальних матеріалів, які допоможуть вам та вашим співробітникам швидко опанувати участь у тендерах Прозорро.

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__