Звернення:
За тендером : Послуги з організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти Пересипського району м. Одеси, код 55510000-8 Послуги їдалень за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
Тема:
Щодо вимог до підтвердження дотримання температурного режиму:
Зміст:
З метою забезпечення добросовісної конкуренції, недискримінації учасників та приведення тендерної документації у відповідність до вимог законодавства України у сфері публічних закупівель, просимо надати роз’яснення та нормативно-правове обґрунтування наступної вимоги тендерної документації.
Щодо вимог до підтвердження дотримання температурного режиму:
Вами встановлено вимогу щодо надання:
- свідоцтва / атестата / сертифіката про калібрування засобів вимірювання температури, виданих органом з калібрування, акредитованим НААУ, на ім’я учасника, та
- дійсного на момент подання пропозиції атестата про акредитацію такого органу з калібрування.
Просимо надати конкретні посилання на нормативно-правові акти (із зазначенням статей, пунктів, підпунктів), якими прямо передбачена обов’язковість:
- використання виключно засобів вимірювання температури, каліброваних саме органами з калібрування, акредитованими НААУ,
- надання учасником у складі тендерної пропозиції документів про калібрування засобів вимірювання температури та атестата про акредитацію відповідного органу з калібрування саме для надання послуг їдалень.
Просимо пояснити, яким чином вказані вимоги випливають з:
- Закону України «Про публічні закупівлі» (із зазначенням конкретних норм),
- законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів (зокрема, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», інших НПА, якщо такі застосовні).
Відповідно до принципів, закріплених у статті 5 Закону України 'Про публічні закупівлі' (добросовісна конкуренція, недискримінація учасників, пропорційність, об’єктивність та неупередженість), просимо:
- надати вичерпне правове обґрунтування встановлення такої вимоги з обов’язковим зазначенням конкретних статей, пунктів та підпунктів нормативно-правових актів України, на підставі яких Замовник вважає такі вимоги законними та пропорційними предмету закупівлі – послуги їдалень (ДК 021:2015: 55510000-8);
- пояснити, яким чином вказані вимоги відповідають критерію пропорційності та не призводять до безпідставного обмеження конкуренції та звуження кола потенційних учасників.
Дата оприлюднення звернення:
13.12.2025 16:48