Звернення:
За тендером : ДК 021:2015 55520000-1 - Кейтерингові послуги
Тема:
Умови технічної частини
Зміст:
Шановний замовнику,
згідно додатку 2 учасники повинні надати розроблене примірне меню, що включає 2 кава- брейки та обід; забезпечувати повноцінний прийом їжі для однієї людини та містити добову норму живильних речовин, таких як білки, жири і вуглеводи та забезпечити надання послуг організації харчування. Яким чином Замовником буде перевірятися дотримання добової норми живильних речовин, таких як білки, жири і вуглеводи? Чи потрібно в меню вказувати кількість білків, жирів і вуглеводів? Якщо так, то просимо врахувати, що згідно Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії, затверджених наказом МОЗ № 1073 від 03.09.2017 добова потреба дорослого населення в білках, жирах, вуглеводах та енергії залежить від статі, віку та фізичної активності. Який показник слід обрати як узагальнений (тобто, на показники якої відповідної статі (чоловіки або жінки), вікової групи та коефіцієнту фізичної активності слід орієнтуатися)?
Дата оприлюднення звернення:
08.12.2025 15:10
Шановний Учасник.
Береться середня добова норма для дорослої особи віком 18–60 років із середнім рівнем фізичної активності (коефіцієнт ? 1,6). Орієнтовні середні добові показники для дорослої особи (на основі Наказу МОЗ №1073):
Білки: ~65–90 г
Жири: ~70–90 г
Вуглеводи: ~300–350 г
Енергетична цінність: ~2200–2500 ккал
Дата оприлюднення відповіді:
09.12.2025 16:56