Звернення:
За тендером : Код 15330000-0 – Оброблені фрукти та овочі (15331460-9 – Овочеві консерви)
Тема:
Щодо технічних вимог до предмета закупівлі
Зміст:
Замовник у додатку 2 «Технічні вимоги» встановив необхідність відповідності салату овочевого закусочного, салату Мексиканського, салату Лечо, салату перець в солодкій заливці вимогам ДСТУ 3749-98 “Консерви. Салати овочеві. Технічні умови”, або ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю. Технічні умови», або іншому релевантному ДСТУ.
На теперішній час більшість виробників зазначенуe продукцію виготовляють за ТУ У, якість якої за показниками відповідає ДСТУ.
Звертаємо увагу Замовника, що зокрема Салат Мексиканський за ДСТУ 3749-98 “Консерви. Салати овочеві. Технічні умови”, або ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю. Технічні умови», або іншим релевантним ДСТУ виробниками, в кількості, яку закуповує Замовником, не виробляється.
З метою розширення кола учасників та залучення до закупівлі виробників продукції, просимо Замовника розглянути можливість внесення змін до технічних вимог предмету закупівлі та надати можливість учасникам постачати салати овочеві закусочні, у тому числі Мексиканський відповідно до ТУ У виробника.
Звертаємо увагу Замовника, що якість салатів овочевих за ТУ У виробника, також підтверджується протоколами дослідження (випробувань) або експертними висновками про відповідність харчового продукту встановленим вимогам для кожного предмету закупівлі (у т.ч. органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, токсичні, радіонукліди), виданого на ім’я учасника або виробника продукції виключно акредитованою лабораторією, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування) для цілей державного контролю.
Дата оприлюднення звернення:
29.10.2025 11:23
Доброго дня. Відповідні зміни до переліку будуть внесені.
Дата оприлюднення відповіді:
29.10.2025 16:33