Зміст
В ході перевірки тендерної пропозиції Учасника виявлено наступні невідповідності:
1. Пунктом 1 Розділу 1 Додатку 2 до тенденої документації вимагалось: «- Учасник повинен мати в наявності кухню/приміщення для приготування готової їжі, що знаходиться на відстані не більше 30 км від місця надання послуги (закладу Замовника), для того, щоб забезпечити доставку готової гарячої їжі, з урахуванням того, щоб загальний час з моменту приготування, транспортування та видачі не перевищував дві години. Для підтвердження наявності/права користування зазначеного приміщення, Учасник повинен надати підтверджуючі документи.
- У разі, якщо Учасник не має місця постійної дислокації (кухня/приміщення для приготування їжі) на відстані не більше 30 км від місця надання послуги (закладу Замовника) - Учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції лист у довільній формі, у якому детально описати, посилаючись на наявну в Учасника матеріально-технічну базу, між дислокацією кухні/приміщення для приготування їжі Учасника і місця надання послуги (закладу Замовника) (із зазначенням відстані і часу, необхідного для доставки їжі), з поясненням/обґрунтуванням яким чином Учасник забезпечить щоденне надання послуг на об’єкті Замовника. Крім цього, для підтвердження наявності/права користування приміщення, зазначеного у листі, Учасник повинен надати підтверджуючі документи.»
Учасником надано договір оренди приміщення (Договір № 01/07 від 01.07.2025 року), що знаходиться на відстані не більше 30 км від місця надання послуги (закладу Замовника), але:
1.1. Пунктом 1 Розділу 1 Додатку 2 до тенденої документації вимагалось: «Наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій - Довідка в довільній формі, щодо наявності у учасника обладнання та матеріально-технічної бази, достатнього для виконання умов договору про закупівлю із надання послуг щодо предмету закупівлі.
Наявність обладнання та матеріально-технічної бази для надання послуг, протягом встановленого цією документацією періоду, а саме:
- склад або складські приміщення для зберігання продуктів харчування,
- виробничого (-их) приміщення (-ь) (наявність харчоблоку/ кухні/приміщення для приготування готової їжі),
- автотранспорту для перевезення продуктів харчування, готових страв та виробів.
Учасник, шляхом подання у складі тендерної пропозиції всіх документів, що передбачені згідно цієї документації, повинен підтвердити: або наявність власного обладнання та матеріально-технічної бази, вказаного вище, або право користування вказаним вище обладнанням та матеріально-технічною базою на договірних засадах, або отримання відповідних послуг на договірних засадах від інших осіб/суб’єктів господарювання (співвиконавців/субпідрядників), з дотриманням визначених цією документацією вимог до матеріально-технічної бази, з використанням якого надаються відповідні послуги, разом із свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів.»
В Довідці відсутнє виробниче приміщення, за наданим Учасником Договором № 01/07 від 01.07.2025 року, що знаходиться на відстані не більше 30 км від місця надання послуги (закладу Замовника), яке Учасник безпосередньо планує використовувати для надання послуги.
Усунути виявлену невідповідність шляхом внесення вищевказаного приміщення до довідки, щодо наявності у учасника обладнання та матеріально-технічної бази, достатнього для виконання умов договору про закупівлю із надання послуг щодо предмету закупівлі.
1.2. Пунктом 1 Розділу 1 Додатку 2 до тендерної документації вимагалось надати: «Дозвіл Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для перевезення харчових продуктів або рішення про державну реєстрацію потужності на транспортування або лист щодо державної реєстрації потужності на транспортування.»
На виробниче приміщення за Договором № 01/07 від 01.07.2025 року не надано вищевказані документи.
Усунути виявлену невідповідність шляхом надання документів: «Дозвіл Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для перевезення харчових продуктів або рішення про державну реєстрацію потужності на транспортування або лист щодо державної реєстрації потужності на транспортування.» щодо приміщення за Договором № 01/07 від 01.07.2025 року, що Учасник безпосередньо планує використовувати для надання послуги.
2. Пунктом 1 Розділу 1 Додатку 2 до тендерної документації вимагалось: «Наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій - Довідка в довільній формі, щодо наявності у учасника обладнання та матеріально-технічної бази, достатнього для виконання умов договору про закупівлю із надання послуг щодо предмету закупівлі.
Наявність обладнання та матеріально-технічної бази для надання послуг, протягом встановленого цією документацією періоду, а саме:
- склад або складські приміщення для зберігання продуктів харчування,
- виробничого (-их) приміщення (-ь) (наявність харчоблоку/ кухні/приміщення для приготування готової їжі),
- автотранспорту для перевезення продуктів харчування, готових страв та виробів.
Учасник, шляхом подання у складі тендерної пропозиції всіх документів, що передбачені згідно цієї документації, повинен підтвердити: або наявність власного обладнання та матеріально-технічної бази, вказаного вище, або право користування вказаним вище обладнанням та матеріально-технічною базою на договірних засадах, або отримання відповідних послуг на договірних засадах від інших осіб/суб’єктів господарювання (співвиконавців/субпідрядників), з дотриманням визначених цією документацією вимог до матеріально-технічної бази, з використанням якого надаються відповідні послуги, разом із свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів.»
В Довідці вказане орендоване обладнання (позиції 1-26) за Договором № 01/04-24 від 01.04.2024 р., але сам Договір, як підтвердження не надано в тендерній пропозиції Учасника.
Усунути виявлену невідповідність шляхом надання документів, що зможуть підтвердити наявність обладнання, вказаного у Довідці і знаходиться в користуванні Учасника.
3. Пунктом 2 Розділу 1 Додатку 2 до тенденої документації вимагалось надати: «Наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід - Документи, які повинен подати Учасник для підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації, що мають необхідні знання та досвід:
- довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, обов’язкова наявність кухарів (не менше двох), контролера якості, технолога/інженера-технолога. За довідкою зазначити наступну інформацію: ПІБ, посада працівників, копії документів, що підтверджують наявність трудових відносин між учасником та всіма працівниками, вказаними згідно відповідної довідки: копії наказів про прийняття на роботу таких працівників, або копії інших документів (витяги з трудових книжок із записами щодо прийняття на роботу таких працівників), що підтверджують наявність найманих працівників згідно чинного законодавства про працю (допускається подання інформації без зазначення посадових окладів працівників);
Обов’язково наявність в штаті Учасника технолога/інженера-технолога, або осіб, які виконують такі функції згідно посадової інструкції з наданням документу про відповідну освіту.
За довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід зазначаються усі працівники в розумінні трудового законодавства, що будуть залучені до надання послуг…»
Учасником надано Довідку на працівників та накази про прийняття на роботу. Виявлено невідповідність між посадами, зазначеними у Довідці і в Наказі: Гладишев Ігор Борисович – в Довідці «Водій автотранспортних засобів-експедитор» - в Наказі «Водій автотранспортних засобів»; Ільчук Ганна Вікторівна – в Довідці «Контролер якості» - в Наказі «Контролер з якості».
Виправити виявлені невідповідності шляхом надання довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід з посадами працівників, що відповідають підтверджуючим документам про трудові відносини з Учасником.