Звернення:
За тендером : Посуд, столові прибори та кухонний інвентар; 39220000-0 – Кухонне приладдя, товари для дому та господарства і приладдя для закладів громадського харчування за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
Тема:
Стосовно технічних вимог
Зміст:
Добрий день шановний Замовник. Надайте відповідь на вимогу стосовно "Якість поставленого Товару повинна відповідати вимогам Замовника, а також показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючими стандартами", яким саме стандартам повинен відповідати товар:Сковорода алюмінієва з кришкою, (жаровня) (д.32 см)
Сковорода чавунна (жаровня) (д.40 см)
Каструля алюмінієва (10л)
Каструля алюмінієва (20л)
Ложка столова н/ст
Тарілка глибока фарфорова (0,5л)
Тарілка мілка фарфорова (240мм)
Кухоль фарфоровий (260мл)
Тарілка мілка склокерамічна (200мм)
Тарілка мілка склокерамічна (240мм)
Дата оприлюднення звернення:
03.09.2025 08:42
Доброго дня ! Нормативне регулювання якості кухонного посуду в Україні ґрунтується на державних стандартах України (ДСТУ), що стосуються конкретних видів посуду, а також на загальних санітарних вимогах, які встановлюють правила гігієни під час використання посуду та умов для його миття та зберігання. Кухонний посуд за своїм призначенням використовується для забезпечення процесу харчування особового складу Замовника. Таким чином Замовник повинен мати документальне підтвердження того, що запропонований учасниками товар відповідає гігієнічним нормам України стосовно якості та безпечності виробів, що контактують з харчовими продуктами. Оскільки Україною ратифікований Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1935/2004 від 27 жовтня 2004 року щодо матеріалів та виробів, що контактують з харчовими продуктами, на підтвердження якості товару учасниками процедури закупівлі повинні бути надані документи, які видані уповноваженим органом і які підтверджують відповідність запропонованого товару вимогам Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1935/2004 від 27 жовтня 2004 року щодо матеріалів та виробів, що контактують з харчовими продуктами.
Дата оприлюднення відповіді:
03.09.2025 15:59