Звернення:
За тендером : Послуги з організації шкільного харчування:
одноразове гаряче харчування (сніданок) учнів початкових класів та учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти на вересень-грудень 2025 року
Тема:
Щодо меню у форматі Excel
Зміст:
Шановний Замовнику! У Додатку 1 до ТД зазначено: "Примірне чотиритижневе сезонне меню міститься в додатку № 1.3 до цього додатка.". У Додатку 1.3. до Додатку 1 зазначено: "(додається окремим файлом у форматі Excel до цієї тендерної документації)". Проте у документах, які завантажені Замовником, відсутнє Примірне чотиритижневе сезонне меню у форматі Excel, а тому просимо надати його.
Дата оприлюднення звернення:
19.08.2025 11:12
Шановний Учаснику!
У тендерній документації дійсно зазначено вимогу щодо подання примірного чотиритижневого сезонного меню у форматі Excel відповідно до Методичних рекомендацій.
Разом з тим повідомляємо, що для Замовника визначальним є не сам формат подання файлу, а відповідність меню вимогам технічної специфікації, а саме:
«В складі пропозиції на підтвердження відповідності встановленим технічним, якісним та кількісним характеристикам учасники подають розроблене згідно рекомендацій МОЗ, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами) та затверджене у встановленому порядку в Держпродспоживслужбі (її територіальних відділеннях) примірне чотиритижневе сезонне меню, скориговане по віковій категорії учнів від 6 до 18 років. Примірне чотиритижневе меню розраховано для одноразового гарячого харчування, як орієнтовне меню для складання щоденних меню. Примірне чотиритижневе сезонне меню повинно відповідати технологічним карткам, затвердженими ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України».
Без погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ, затверджене
наказом МОЗ від 08.02.2023 №243 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню, рекомендованого для організації одноразового харчування дітей віком від 6 до 18 років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період».
Таким чином, при оцінці тендерних пропозицій буде враховуватись насамперед зміст та відповідність меню встановленим вимогам, а не виключно його формат.
Дякуємо за звернення!
Дата оприлюднення відповіді:
19.08.2025 12:54