Звернення:
За тендером : Код ДК 021:2015 39310000-8 Обладнання для закладів громадського харчування (Овочерізка з комплектом дисків)
Тема:
Технічні вимоги
Зміст:
Шановний замовнику, хочемо звернути вашу увагу на декілька технічних параметрів, а саме:
Продуктивність, кг/год : 40-80; вага, кг 13-16; Швидкість обертів за хвилину: 350-600. У овочерізок, котрі підходять по більшості ваших параметрів, продуктивність становить до 250 кг/год, вага становить до 25 кг, а також швидкість обертів за хвилину від 300.
Тому просимо шляхом внесення змін розширити діапазон, а саме: продуктивність кг/год не менше 40, вага не більше 25 кг, швидкість обертів не менше 300
Таким чином участь у даній закупівлі зможуть прийняти різні учасники, що не буде вважатись як дискримінація, адже Частиною четвертою статті 22 Закону передбачено, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників, а також вимог щодо документального підтвердження інформації про відповідність вимогам тендерної документації, якщо така інформація є публічною, що оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним. При цьому, під дискримінаційними вимогами слід розуміти такі вимоги, які встановлюють в тендерній документації та яким може відповідати лише обмежене коло учасників.
Дата оприлюднення звернення:
30.07.2025 13:41
Шановний Учасник, ретельно розглянувши Вашу вимогу повідомляємо наступне.
Під час формування технічної специфікації до предмета закупівлі марка, модель, модифікація обладнання не зазначена, а також наданий широкий спектр технічних параметрів, чим надано можливість для участі широкого кола учасників, що в свою чергу не порушує вимоги ч. 4 ст. 22 Закону в частині обмеження конкуренції, які призводять до дискримінації учасників.
Технічні параметри сформовано у відповідності до виробничих потреб в умовах воєнного стану та збільшення кількості пацієнтів, включаючи фізичні обмеження розміщення обладнання у виробничих приміщеннях військової їдальні, які мають обмежений простір, енергетичну інфраструктуру та специфічні вимоги до швидкості обслуговування, швидкості обробки та різновиду овочів, а також обмежену кількість персоналу задіяного в процесі обробки овочів.
Дата оприлюднення відповіді:
01.08.2025 16:07