Звернення:
За тендером : Куряче серце та печінка
Тема:
Щодо додатку 3
Зміст:
Шановний Замовнику! Згідно вимог в Додатку 3 до Оголошення зазначено, що печінка куряча та серце куряче повинні відповідати ДСТУ 3143:2013. Зазначаємо, що ДСТУ 3143:2013 М’ясо птиці. Загальні технічні умови. Зі зміною № 1 поширюється на м'ясо птиці (в т.ч. на: м'ясо курей, м'ясо курчат, м'ясо курчат-бройлерів) у вигляді тушок та їх частин: напівтушок, четвертини передньої та задньої, грудини, ніжок, гомілки, стегна, філе та крил. Оскільки печінка та серце – це субпродукти, а не частина м'яса птиці, відповідно ДСТУ 3143:2013 на печінку та серце куряче не поширюється. Таким чином, учасники не зможуть виконати вимоги Замовника, а саме: 13. Для підтвердження відповідності пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам замовника учасник у складі пропозицій повинен надати: 13.1. Скан-копія Декларації виробника та/або Сертифікату якості, або Посвідчення про якість, яка повинна містити всю необхідну інформацію щодо відповідності Товару або його партії визначеним вимогам. Дата видачі документа повинна бути не раніше лютого 2025 року. 13.2. Скан-копію Протоколу випробувань та/або Експертний висновок щодо оцінки відповідності запропонованого Учасником товару вимогам нормативних документів за основними показниками ДСТУ 3143:2013, який є документальним доказом дійсності наданої Декларації виробника або Сертифікату якості чи Посвідчення про якість, виданого не раніше лютого 2025 року. Оскільки загальноприйнятий стандарт, який би поширювався саме на субпродукти м'яса птиці в Україні відсутній, відповідно на субпродукти м'яса птиці, в т.ч. на печінку курячу та серце поширюються ТУ виробника, які у кожного виробника різні. Просимо внести зміни в Додаток 3 до Оголошення та зазначити, що Печінка куряча і серце повинні відповідати ТУ виробників.
Дата оприлюднення звернення:
12.06.2025 09:58
Доброго дня, відповідні зміни будуть внесені !
Дата оприлюднення відповіді:
12.06.2025 15:19