Звернення:
За тендером : 15130000-8 М’ясопродукти
Тема:
дискримінаційні вимоги
Зміст:
Шановний замовник!
Вимагаємо внести зміни до Додатку 1 тендерної документації, так як ви порушуєте норми Закону України "Про публічні закупівлі" і прописуєте технічні характеристики під контентного постачальника! А саме: "Балик закопчений на вишневих гілках повинен бути вищого ґатунку. Термін придатності: не менше 30 діб Пакування: термоупаковка. Фасування: 1 кг±100 г. Виробник: ТОВ «Алан»."
При проведенні Відкритих торгів з особливостями не допускається посилання на конкретні торгові марки! Також просимо описати технічні характеристики продукту,а саме: якому ДСТУ повинен відповідати товар, а не на яких гілочках він повинен бути закопчений. "Балик закопчений на вишневих гілках" - це також власна назва виробника, опишіть товар у відповідності до нормативних документів! Наразі ви, як Замовник, порушуєте принципи проведення відкритих торгів!
Дата оприлюднення звернення:
18.04.2025 14:38
Відповідно до умов Додатку 1 до тендерної документації «У разі якщо дана технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами до кожного посилання вважати в наявності вираз «або еквівалент». У разі будь-якого посилання у тендерній документації Замовника та додатках до неї на конкретну марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, - слід вважати в наявності вираз «або еквівалент».
Стосовно якісних вимог до предмета закупівлі, відповідні зміни будуть зроблені в тендерній документації.
Дата оприлюднення відповіді:
21.04.2025 16:30