Звернення:
За тендером : Послуги по забезпеченню покращеним харчуванням стаціонарних хворих військовослужбовців, які перебувають у відділеннях Комунального підприємства «Слобожанська центральна лікарня» Слобожанської селищної ради
Покращене харчування військовослужбовців під час лікування відповідно до норми №5-лікувальна затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426 “Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту”
Тема:
щодо меню
Зміст:
Доброго дня!
Відповідно до умов тендерної документації ви вимагаєте надати: «власне розроблене тижневе меню, що відповідає вимогам Постанови КМУ № 426 від 29.03.2002р. «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» (Норма №5 - лікувальна)»
Однак дана умова є дискримінаційною та порушує принцип прозорості та відкритості торгів, оскільки прийняти участь в дані закупівлі можуть лише ті учасники, які вже мають розроблене меню. Час на розробку такого меню складає не менше ніж 14 днів.
Ми, як підприємство, яке займається приготування та постачанням готових страв маємо намір прийняти участь в дані закупівлі, але час за 7 днів розробити власне меню це неможливо.
У зв’язку з чим просимо Вас надати примірне тижневе меню в складі тендерної пропозиції задля усунення дискримінаційної умови під час даної закупівлі.
Дата оприлюднення звернення:
20.02.2025 10:24
Дякуємо за увагу до нашої закупівлі.
Шановний Учаснику, повідомляємо Вас , що дискримінація учасників публічних закупівель — це обмеження прав когось із них, встановлення у тендерній документації вимог, яким можуть відповідати лише один або декілька учасників. Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII дискримінація учасників заборонена.
У ст. 5 Закону прямо передбачається, що замовники забезпечують вільний доступ всіх учасників до інформації про закупівлю, передбаченої цим Законом.
Предметом даної закупівлі є кейтерингові послуги.
Зазначаємо ,що вимоги тендерної документації поширюються не лише на певного суб’єкта або конкретну групу суб`єктів господарювання, а на всіх потенційних учасників торгів , а саме на всіх операторів ринку, що надають такі послуги та мають спеціальні знання та спеціалістів для розробки меню та приготування страв відповідно до технічної специфікації.
Дата оприлюднення відповіді:
21.02.2025 10:08