Цей запис було додано до архіву, інформація по договору доступна до редагування
Завершено
Період оскарження рішення на кваліфікації
з 20.05.2021 13:09
до 31.05.2021 00:00
Основні параметри
Позиції
Умова оплати
Контакти
Кваліфікація
Договір
Моніторинги
Основні параметри
м'ясо птиці в асортименті, печінка куряча
Строк поставки - з дати підписання договору до 31.12.2021 р. Переможець торгів надає забезпечення виконання договору у вигляді депозиту в розмірі 1% від суми договору.
товари
Підстава для використання переговорної процедури
Двічі відмінено процедуру відкритих торгів, у тому числі частково (за лотом), через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій, визначеної цим Законом
Обгрунтування використання переговорної процедури
Переговорна процедура закупівлі застосовується на підставі п.1 ч. 2 ст.40 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. №922-VII (зі змінами) (далі – Закон): якщо було двічі відмінено процедуру відкритих торгів, у тому числі частково (за лотом), через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій, визначеної законом. Процедуру UA-2021-03-31-003553-a та лот №2 процедури UA-2021-02-25-007477-a було відмінено через подачу менше двох пропозицій.
ДЕРЖАВНА АУДИТОРСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
02.07.2021 № 215
Київ
Про початок моніторингу
процедур закупівель
Відповідно до частини другої статті 8 Закону України «Про публічні закупівлі», пункту 9 Положення про Державну аудиторську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2016 року № 43,
НАКАЗУЮ:
1. Розпочати моніторинг процедур закупівель відповідно до переліку, що додається.
2. Департаменту фінансового контролю у сфері закупівель забезпечити проведення моніторингу процедур закупівель, зазначених у пункті 1 цього наказу.
Заступник Голови Олександр ШКУРОПАТ
Додаток
до наказу Державної аудиторської служби України
«Про початок моніторингу процедур
закупівель»
Витяг з переліку
процедур закупівель
№ з/п
Оголошення про проведення процедури закупівлі на вебпорталі Уповноваженого органу Опис підстав для здійснення моніторингу процедури закупівлі
унікальний номер дата оприлюднення на вебпорталі Уповноваженого органу
33 UA-2021-05-20-006160-b 20.05.2021 дані автоматичних індикаторів ризиків
Директор Департаменту фінансового контролю у сфері закупівель Сергій ЧЕРНЕГА
Інформація про результати моніторингу закупівлі у розрізі стадій проведення процедури закупівлі
Дата закінчення моніторингу: 22 липня 2021 року.
Предметом аналізу були питання: визначення предмета закупівлі, відображення закупівлі у річному плані, оприлюднення інформації про закупівлю, наявності підстав щодо застосування переговорної процедури закупівлі, повноти відображення інформації в повідомленні про намір укласти договір про закупівлю у разі застосування переговорної процедури закупівлі, своєчасності укладання та оприлюднення договору про закупівлю.
Під час моніторингу проаналізовано: річний план закупівель Київського національного університету імені Тараса Шевченка (далі – Замовник) на 2021 рік, обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі, повідомлення про намір укласти договір (під час застосування переговорної процедури), витяг з протоколу засідання тендерного комітету закупівель Київського національного університету імені Тараса Шевченка від 20.05.2021, договір про публічні закупівлі від 01.06.2021 № К 62 (далі - Договір), пояснення Замовника на запит Держаудитслужби, надані через електронну систему закупівель 12.07.2021.
Зобов’язанння щодо усунення порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель
За результатами аналізу питань дотримання Замовником законодавства у сфері публічних закупівель щодо визначення предмета закупівлі, відображення закупівлі у річному плані, оприлюднення інформації про закупівлю, наявності підстав щодо застосування переговорної процедури закупівлі, своєчасності укладання та оприлюднення договору про закупівлю, своєчасності надання інформації та документів у випадках, передбачених Законом - порушень не встановлено.
Висновок про наявність або відсутність порушень законодавства
У межах проведення моніторингу процедури закупівлі м’яса птиці в асортименті, печінки курячої (Код ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо) (інформацію опубліковано в електронній системі закупівель за номером ID: UA-2021-05-20-006160-b) та відповідно до пунктів 6 та 11 статті 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», частини п’ятої статті 8 Закону України «Про публічні закупівлі», підпунктів 2 та 9 пункту 6 Положення про Державну аудиторську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2016 року № 43, постала потреба в отриманні пояснення (інформації та документів), яким чином та на підставі яких документів вами здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення та визначено його очікувану вартість.
Також надати посилання на сторінку власного веб-сайту або офіційного
веб-сайту головного розпорядника бюджетних коштів, на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
Пояснення, інформацію та документи необхідно надати через електронну систему закупівель протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення цього запиту.
Відповідь (пояснення) Замовника на запит Державної аудиторської служби від 07.07.2021 року за процедурою закупівлі UA-2021-05-20-006160-b
1. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.
Згідно укладеного 16 березня 2020 р. з Міністерством оборони України Договору №286/2/20/10 про закупівлю послуги з організації харчування Київський національний університет імені Тараса Шевченка надає послуги з харчування, забезпечення харчовими продуктами особового складу навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах за місцем постійної дислокації.
п.3.3 Розділу 3 цього Договору передбачено, що «Харчові продукти, які використовуються Виконавцем для надання Послуг за цим Договором повинні відповідати вимогам чинних стандартів для харчових продуктів: ДСТУ. ГОСТ. ГСТУ. СОУ. ТУ У та ТУ, які розроблені та затверджені Міністерством оборони
України та зареєстровані установленим порядком відповідно до чинного законодавства та ТУ виробника щодо безпечності, якості та придатності, вимоги яких повинні бути не нижчими від вимог описів харчових продуктів.»
Відповідно до зазначеного в Додатку 13.1 до цього Договору «Переліку харчових продуктів, які передбачено використовувати для потреб Збройних Сил України та чинних державних стандартів на них» предмет даної закупівлі 15110000-2 М’ясо (м’ясо птиці в асортименті, печінка куряча) має відповідати ДСТУ 3143:2013
«М’ясо птиці. Загальні технічні умови».
2. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів здійснено обґрунтування розміру бюджетних призначень.
Розмір бюджетного призначення визначено відповідно до затвердженого та погодженого з Міністерством освіти і науки України кошторису Київського
національного університету імені Тараса Шевченка на 2021 рік.
3. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів визначено очікувану вартість предмета закупівлі.
Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі проведено методом порівняння ринкових цін у спосіб, передбачений пунктом 1 частини 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 р. №275, а саме шляхом пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни товарів що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, зокрема, на сайтах постачальників відповідної продукції (fozzyshop.ua, metro.ua, myastoriya.com.ua, p-farsh.com.ua, vova.ua, prime-food.prom.ua, upg.prom.ua та eko.zakaz.ua) та спеціалізованих торгівельних майданчиках (flagma.ua, agro-ukraine.com та prom.ua). Під час збору інформації про ціни враховувалась можливість співставлення параметрів запланованої закупівлі (обсяги закупівлі, умови оплати та поставки) з умовами закупівель, інформацію про які було використано з відкритих джерел для розрахунку очікуваної вартості, а також можливі коливання цін на предмет закупівлі. За кожною номенклатурною позицією з вищезазначених джерел інформації було сформовано масив цінових даних (по 3 ціни за кожною позицією закупівлі), які було приведено до передбачених у закупівлі умов поставки та оплати, і які суттєво (на 30% і більше) не відрізнялися в меншу/більшу сторону від найближчої
ціни. Після цього за кожною номенклатурною позицією було визначено очікувану ціну за одиницю, як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних. На підставі отриманих значень очікуваних цін за одиницю та кількості товарів, що закуповуються, було розраховано сумарну очікувану вартість предмета закупівлі.
4. Посилання на сторінку власного вебсайту, на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного
призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
Посилання на сторінку вебсайту Київського національного університету імені Тараса Шевченка: http://www.univ.kiev.ua/ua/ , розділ «Ресурси», посилання «Тендерний комітет»: http://tender.univ.kiev.ua/ , посилання «Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетних призначень та його очікуваної вартості», де посилання на закупівлі наводяться в хронологічному порядку їх оголошення: http://public-purchase.knu.ua/ .
Посилання на закупівлю 15110000-2 М’ясо (м’ясо птиці в асортименті, печінка куряча) розміщено на с.10 загального переліку (http://public-purchase.knu.ua/page/10/) http://public-purchase.knu.ua/15110000-2-myaso-myaso-ptyczi-v-asortymenti-pechinka-kuryacha-2/