Звернення:
За тендером : Оброблені овочі та фрукти в асортименті
Тема:
Зміна технічних характеристик предмета закупівлі
Зміст:
Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі – Закон) у тендерній документації зазначається, зокрема, інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі та технічні специфікації до предмета закупівлі повинні визначатися замовником з урахуванням вимог, визначених ч. 4 ст. 5 цього Закону (замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників). Водночас, ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі» передбачено наступне: Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики. Характеристики товарів, робіт або послуг можуть містити опис конкретного технологічного процесу або технології виробництва чи порядку постачання товару (товарів), виконання необхідних робіт, надання послуги (послуг). Технічні специфікації не повинні містити посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим та містити вираз «або еквівалент».
Додаток 3 ТД «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» містить посилання на конкретні ТУ та не містить фрази «еквівалент»
Прошу внести зміни до Додатку 3 тендерної документації на закупівлю – оброблені овочі та фрукти в асортименті (ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі) та викласти Додаток 3 в наступній редакції:
Кабачки консервовані 3 л с/б ТУ У 61.1095-2001 (або еквівалент),
Огірки консервовані фас. 3 л. с/б ГОСТ 20144-74 (або еквівалент),
ікра кабачкова 0,5 л с/б ДСТУ 3797-98 (або еквівалент),
Томати консервовані ДСТУ 4697:2006 (або еквівалент),
томатна паста 0,5 л с/б ДСТУ 5081:2008 (або еквівалент),
Повидло ГОСТ 6072:2009 (або еквівалент).
Дякую.
Дата оприлюднення звернення:
09.10.2020 11:17
Голова тендерного комітету Кадацький В.І. та повідомив, що на закупівлю ДК 021:2015 «15330000 - 0 Оброблені овочі та фрукти а асортименті» «Ідентифікатор UA 2020-10-08-003696-а» замовник допустив помилку у Додатку №3 до тендерної документації, саме: ». Додаток 3 ТД «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» містить посилання на конкретні ТУ та не містить фрази «еквівалент» Додаток 3 викласти в наступній редакції: Кабачки консервовані 3 л с/б ТУ У 61.1095-2001 (або еквівалент), Огірки консервовані фас. 3 л. с/б ГОСТ 20144-74 (або еквівалент), ікра кабачкова 0,5 л с/б ДСТУ 3797-98 (або еквівалент), Томати консервовані ДСТУ 4697:2006 (або еквівалент), томатна паста 0,5 л с/б ДСТУ 5081:2008 (або еквівалент), Повидло ГОСТ 6072:2009 (або еквівалент).
Дата оприлюднення відповіді:
09.10.2020 12:35