Звернення:
За тендером : Масло вершкове з умістом жиру не менше 72,5 мас.% та не більше ніж 85 мас. %
Тема:
Поставка масла в день изготовления
Зміст:
Добрый день.
В тендерной документации в разделе "Інформацiя про технiчнi, якiснi та кiлькiснi характеристики предмета закупiвлi" Вы пишите "Графік поставки: масло вершкове з умістом жиру не менш ніж 72,5 мас. % та не більше ніж 85 мас. % - 1 раз на тиждень з 6-00 до 12-00. У період з 01.07.2020 до 31.08.2020 - щопонеділка з 6-00 до 7-00 (або 7-30). У період з 01.07.2020 по 31.08.2020 масло вершкове повинно поставлятися у день виготовлення.", исходя из этого производство должно находиться в Харькове или в Харьковской области, поэтому это дискриминирует участников у которых производство находится в других регионах Украины, которые производят масло согласно ДСТУ и оно соответствует техническим и качественным характеристикам заявленных Вами. Что в свою очередь сужает круг возможных участников в тендере и получении Вами самой низкой цены. Исходя из вышесказанного обращаемся к Вам с целью внесения изменений в тендерной документации, а именно исключения пункта "У період з 01.07.2020 до 31.08.2020 - щопонеділка з 6-00 до 7-00 (або 7-30). У період з 01.07.2020 по 31.08.2020 масло вершкове повинно поставлятися у день виготовлення."
Дата оприлюднення звернення:
09.01.2020 16:36
Доброго дня! Ваше питання було ретельно розглянуто Замовником та прийнято рішення, щодо якого повідомляємо про наступне. Згідно вимоги пункту 29 частини першої статті 1 Закону «Про публічні документи», тендерна документація розробляється та затверджується замовником і повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону, зокрема інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні передбачати необхідність застосування заходів із захисту довкілля. Таким чином, замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства в цілому. Отже, замовником здійснюється закупівля масла вершкового для дошкільних навчальних закладів району, у зв’язку з чим основною технічною вимогою для предмету закупівлі є його відповідність показникам якості та безпеки. Враховуючи що літній період з 01.07.2020 по 31.08.2020 є періодом оздоровлення дітей в дошкільних навчальних закладах, замовник вимагає від учасників підтвердження можливості постачати масло вершкове, яке є швидкопсувним продуктом харчування, саме в день виготовлення. Виходячи з наведеного, вимушені відмовити у задоволенні Вашої вимоги.
Дата оприлюднення відповіді:
11.01.2020 12:11