Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Електронний контрактинг в Prozorro Market!

Шлях електронних договорів в Prozorro розпочався з Маркету! Сподіваємося, що після успішного використання в електронному каталозі, функціонал буде реалізовано в усіх тендерах, як і анонсував директор ДП "Прозорро" М.Ткаченко.  

Що ж це за звір такий, контрактинг? Мова йде про форму і спосіб укладання договору між замовником, він же покупець, і постачальником, він же продавець. Наразі замовник при публікації запиту цінової пропозиції (далі ЗЦП) має два варіанти поведінки. Перший - завантажити власний проект договору, який буде укладений із переможцем. Другий варіант - скористатися універсальним шаблоном договору, що його розробила ЦЗО. Для бажаючих його переглянути, це можна зробити на сайті https://infobox.prozorro.org/ Зараз не всі категорії товарів мають свої шаблони, є можливість сформувати контракти з продажу палива, овочів, медичних виробів. Для всіх інших категорій використовується шаблон “Універсальний”. 

Як подати пропозицію в Prozorro Market та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/market

З формою трохи роз’яснили, тож переходимо до способу укладання контракту. Система Prozorro дає можливість електронного формування договору за внесеними і замовником, і постачальником даними. А от щодо підписання контракту, то це може бути у “традиційній” паперовій формі, коли сформований системою договір завантажується, підписується обома сторонами, і потім замовник завантажує його сканкопію. 

Або завантажений із системи договір підписується електронним ключем з кожної сторони і в Прозорро повертається вже електронний документ. Тобто тут треба кішку називати кішкою. Електронний контрактинг це не про електронний документ, це про функціонал формування договору із набору тих даних, що були зазначені в системі: ключові дані, реквізити сторін. Замовнику і постачальнику потрібно заповнити реквізити, що будуть автоматично підтягуватися в договір.  

Безперечно, що електронний контрактинг - це великий крок щодо зручності та швидкості укладання договорів, коли нарешті учасникам не потрібно у конвертах пересилати договори та чекати їх отримання. Все можна зробити у лічені хвилини. Мінімізуються помилки людського фактору при формуванні договору, адже шаблон договору - це згенерований системою файл, який створений на основі електронного контрактингу. У новий рік крокуємо з новими технологіями! 

Нагадуємо, що навчатися тендерному мистецтву зручно і доступно на https://tenderlife.com.ua/obraty-kurs/

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__