Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Аналітика тендерів по кондиціонерах

 

Від спеки влітку рятує тільки відпочинок на природі. А тим, хто працює в ці теплі дні, ніяк не обійтися без кондиціонеру. Тому сьогодні будемо аналізувати “охолоджувальні” закупівлі наших замовників. 

Розглянемо ситуацію із закупівель кондиціонерів, побутових систем охолодження повітря та послуг із встановлення, ремонту та обслуговування цього обладнання, що були оголошені за останні три місяці із травня 2023 року.  

Маємо у загальному майже 2700 таких закупівель, очікуваною вартістю близько 230 млн грн. За ними вже укладено договорів на суму понад 140 млн грн. Та чи всі ці закупівлі були на 100% успішними? Звісно, що ні, бо 50 з них (менше 2%) були відмінені замовником або ніхто не подав своїх пропозицій. Про це говорить невисокий рівень конкуренції на торгах - 2,85.  

Виходить, що ще не всі постачальники кондиціонерів беруть участь у тендерах. Тому для новачків ми проводимо безкоштовні консультації з подання пропозиції на майданчику. Про все можна дізнатися у менеджерів Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/  

А навчитися тендерному мистецтву, підготовці документів на тендер зручно і доступно можна на https://tenderlife.com.ua/cfb/. 

Отже, повернемося до замовників кондиціонерів та послуг із їх обслуговування: лідерами із 1730 замовників за кількістю закупівель стали Київська область (540 тендерів), Дніпропетровська область (208 тендерів) та на третій позиції Одеська та Полтавська області (по 174 тендери).  

Варто зазначити, що тільки 300 закупівель були конкурентними. І справа не в тому, що замовники порушували правила, а у тому, що такі закупівлі, по-перше, не є дороговартісними, як правило в межах до 200 тис. грн. А по-друге, є дуже терміновими, коли згадали в останню мить, що влітку спекотно та потрібно придбати кондиціонер; або він вийшов із ладу, і потрібен швидкий ремонт. До речі, автомобільні системи кондиціонування також потрапили до нашої вибірки.  

Тому більшість закупівель були проведені без використання електронної системи Prozorro, тобто без конкуренції були укладені прямі договори із постачальниками. 

Загалом, найбільше контрактів за сумою договору здобули постачальники з Києва: ПП “Спецсервіс” (7,6 млн грн), ТОВ “Продмаркетпром” (7,3 млн грн), ТОВ “КІС” (5,9 млн грн), ТОВ “Інженіринг Аналітика” (4 млн грн) та на п’ятій позиції - ТОВ “Укрвентклімат” з Дніпра (3,3 млн грн). Ми вітаємо всіх учасників-переможців, а тим, хто починає свою роботу із державними тендерами, радимо відповідально та прискіпливо підходити до підготовки до торгів.   

Як брати участь у тендерах та аукціоні - дивіться на каналі Українська універсальна біржа - https://www.youtube.com/@tenderuub/videos .

Аналітика отримана з ресурсу https://bi.prozorro.org/ станом на 08.08.2023. 

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин! 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__