Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Як вигравати тендери Prozorro? Досвід tender.uub.com.ua

Більше року тому Україна змінилася назавжди і навряд чи колись буде такою як раніше. Система електронних закупівель ProZorro стала обов'язковою для всіх державних підприємств, установ та організацій, а своєрідний «клуб для своїх» перестав бути закритим і відкрився для представників бізнесу, яких у Законі охрестили "Постачальниками".
Сотні тисяч малих, середніх та великих підприємств і підприємців отримали доступ до ринків збуту з річним обсягом понад 400 мільярдів гривень. Тож чи справді прозорі закупівлі ProZorro можуть змінити країну та чи є якісь секрети перемоги у тендерах? Про це ми запитали у Рибальченка Ігора, заступника директора офіційного майданчика публічних закупівель tender.uub.com.ua.
«Взагалі ніяких особливих секретів немає, змагання за тендер проходить у прозорій формі та на умовах чесної конкуренції. Але деякі поради все ж можемо дати. Багато хто з підприємців не знає, що не всі ті вимоги, що визначає Замовник у тендерній документації не відповідають закону. Іноді Замовник вдається до «дискримінаційних вимог», прописуючи їх під конкретного Постачальника, який потім заплатить йому «відкат». Такі нюанси потрібно чітко знати, щоб не втрачати вигідні для себе тендери. Про них ми докладно розповідаємо на наших семінарах по роботі у системі Prozorro, що регулярно проходять у різних містах України. Також, під час аукціону може так трапитися, що один з учасників пропонує занадто низьку ціну. Відразу ж виникає відчуття, що боротися далі марно і можна покидати змагання. Наша порада: ні в якому разі не здавайтеся та йдіть до кінця! Такі учасники можуть бути просто підставними. Насправді, вони не збираються підписувати договір із Замовником. Їх ціль виграти тендер, а потім запропонувати наступному учаснику (що зайняв за ним друге місце) відмовитись від підписання договору за деяку плату. В такому разі за жодних умов не погоджуйтеся на цю аферу. По-перше, це не законно, а по-друге, навіть якщо ви не виграєте під час аукціону, підставного учасника все одно дискваліфікує Замовник і кваліфікація перейде до Вас. Найчастіше у таких «фейкових» учасників немає ні документів, ні навіть фізичної змоги виконати умови договору. Отже, під час відвертого демпінгу одного з учасників не розчаровуйтесь і йдіть до кінця зі своєю ціновою пропозицією. Але ні в якому разі не потрібно опускатися нижче мінімальної ціни, що Ви визначили для себе перед аукціоном. Тож приймайте участь у закупівлях та перемагайте!»

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__