Напишіть нам!
Напишіть нам!
+ 38 (044) 221-22-02
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
Пн-Пт: 8.00-20.00
Сб: 8.30-17.30
Нд: 10.00-16.00
гаряча лінія
акредитований майданчик

Закупівлі продуктів харчування через Prozorro Market 

Переведення закупівель продуктів харчування у Прозорро Маркет має вже свої перші результати. Нагадаємо, що з 14 березня цього року частина переліку ключових продуктів перейшла в електронний каталог відповідно до змін у Постанові КМУ №1178: молочні, м’ясні продукти, крупи, борошно, цукор, яйця, овочі тощо.  

За перший місяць нововведень було оголошено понад 800 запитів за цими категоріями товарів, очікуваною вартістю понад 270 млн грн. В цьому переліку не всі закупівлі з бюджетом понад 100 тис. грн, що передбачено Постановою. Є закупівлі і в менших вартісних межах. Це говорить про те, що замовники навіть для невеликих закупівель обирають для їх проведення Prozorro Market. Як пройти кваліфікацію в Prozorro Market та стати переможцем торгів, дізнавайтеся у менеджерів майданчика Українська універсальна біржа - https://tender.uub.com.ua/market.

Найбільші “продуктові” закупівлі були оголошені Київською клінічною лікарнею (яловичина на 4,5 млн грн), ДУ ДКВС (овочі на понад 16 млн грн), Львівським університетом безпеки життєдіяльності (вершкове масло на 1,7 млн грн), Укрзалізницею та Управлінням освіти Тернопільської міськради (молоко на 1,6 млн грн), Полтавською обласною лікарнею (сир на 1,4 млн грн) та Управлінням освіти Бориспільської міської ради (риба заморожена на 1,1 млн грн). До речі, за цей період проводилися закупівлі не лише за категоріями продуктів, що потрапили в обов'язковий перелік, а також і за тими, що до нього не включені.  

Підприємці, котрі хочуть працювати в Прозорро Маркеті, незалежно від обов'язкового чи необов’язкового переліку товарів мають рівні шанси на перемогу, адже головне - найпривабливіша цінова пропозиція. За категоріями товарів, що ми сьогодні аналізуємо, перелік переможців найрізноманітніший: ФОПи та юридичні особи з Києва, Львова, Одеси, інших обласних центрів і маленьких населених пунктів.  

Рівень конкуренції в таких запитах потрібно аналізувати за кожною категорією товарів окремо. Наприклад, по м’ясу та маслу вершковому він складає 3,2 учасники на один запит, по молоку - 2,7 учасники, по сирних продуктах - 3, борошну та крупах - 3,3, цукору - 3,9, оліі - 4,8. Отже конкуренція не перевищує 5 учасників на запит, тому у постачальників високі шанси на перемогу. 

Аналітика отримана з ресурсу https://bi.prozorro.org/ станом на 23.04.2024.

Підписуйтесь на сторінку https://www.facebook.com/tender.uub.com.uaаби не пропустити важливих новин! 

 

Кваліфікований електронний підпис накладено.
Кваліфікований електронний підпис відсутній.
Необхідно накласти кваліфікований електронний підпис.
label__
value__
title__
message_time__
m_text__